Heinz common images
Miniköttbullar
 Miniköttbullar
SERVERAR 24 köttbullar
FÖRBEREDELSEDAGS
15 minuter
TILLAGNINGSTID
20-25 minuter
Dessa klibbiga, miniköttbullar är den perfekta balansen mellan sött och salt. Dela dem med dina vänner eller servera dem som en läcker förrätt - och skriv in ditt namn i historieboken över lyckade middagspartyn!
INGREDIENTS
METHOD
INGREDIENTS

300 g fläskfärs

30 g mjuka brödsmulor

1 liten rödlök, fint hackad

Ett ägg, vispat

2 msk mald parmesanost

Solrosolja för stekning

1 msk hackad persilja, plus lite extra till serveringen

5 msk Heinz Tomato Ketchup

1 vitlöksklyfta, krossad

2 tsk rökt paprika

1 msk sherryvinäger

1 msk sojasås

1 msk smör

1 msk mjukt brunt socker

24 cocktailpinnar

Dessa klibbiga, miniköttbullar är den perfekta balansen mellan sött och salt. Dela dem med dina vänner eller servera dem som en läcker förrätt - och skriv in ditt namn i historieboken över lyckade middagspartyn!
METHOD
1.
1. Värm ugnen till 190° (170° varmluft).
2.
Kombinera färs, ströbröd, persilja, lök och parmesan i en skål, tillsätt tillräckligt med ägg för att binda ihop till en fast blandning.
3.
Blöt händerna och rulla rågade matskedar av blandningen till 24 bollar, placera köttbullarna på en plåt täckt med bakplåtspapper efterhand som du rullat dem.
4.
Ringla olja över köttbullarna och grädda i ugnen i 15 minuter eller tills de är genomstekta och börjar bli bruna, vänd dem efter halva tiden.
5.
Medan köttbullarna är i ugnen, gör glasyren. Tillsätt alla ingredienserna i en liten kastrull, sjud och rör om regelbundet under ca 5 minuter, tills blandningen börjar tjockna och blir glansig.
6.
Häll hälften av glasyren över köttbullarna och rulla runt dem för att ge dem ett jämnt lager. Ställ sedan tillbaka dem i ugnen i ytterligare 5 minuter.
7.
När de är klara att serveras, peta in en cocktailpinne i varje köttbulle och flytta dem till ett serveringsfat, strö över persilja och servera tillsammans med resten av ketchupglazen.