Halloumi-fries med vitlök

Heinz common images
Halloumi-fries med vitlök
 Halloumi-fries med vitlök
SERVERAR 4-6
FÖRBEREDELSEDAGS
5 minuter
TILLAGNINGSTID
15-20 minuter
Förbered dig på att göra fler när du lagar våra enkla halloumi-pommes frites - som är perfekta att doppa i vår världsberömda Heinz Tomato Ketchup. Preppar du för en fest? Varför inte dubbla receptet och servera dem till dina vänner - en liten varning är dock på sin plats: de kommer att bli så populära att du förmodligen kommer att bli ombedd att göra fler...
INGREDIENTS
METHOD
INGREDIENTS

1 msk vetemjöl

1 tsk sellerisalt

Nymald peppar

2 vitlöksklyftor

2 paket x 225 g haloumi, skurna i stavar

Olivolja, för fritering

2 msk hackad koriander

Heinz Tomato Ketchup som dip

Förbered dig på att göra fler när du lagar våra enkla halloumi-pommes frites - som är perfekta att doppa i vår världsberömda Heinz Tomato Ketchup. Preppar du för en fest? Varför inte dubbla receptet och servera dem till dina vänner - en liten varning är dock på sin plats: de kommer att bli så populära att du förmodligen kommer att bli ombedd att göra fler...
METHOD
1.
Blanda mjöl, sellerisalt och ett bra drag på din pepparkvarn i en skål, kasta sedan i haloumi-stavarna och skaka om så att de får en lätt beläggning.
2.
Häll oljan i en bred och djup tjockbottnad kastrull, till ett djup av ca 1 cm. Platta till vitlöken med baksidan av en kniv och tillsätt den till oljan. Värm försiktigt i 5 minuter och ta sedan ur vitlöken igen. Skruva upp värmen lite och tillsätt några haloumi-stavar i taget. Fritera i 1-2 minuter och vänd dem regelbundet med en tång tills de är gyllene och knapriga överallt. Lägg dem på en bit hushållspapper och upprepa med fler stavar.
3.
Strö hackad koriander över dina haloumi-pommes frites och servera med Heinz Tomato Ketchup som dip.