FÖRBEREDELSEDAGS 5 minuter, plus tid för marinering
TILLAGNINGSTID 60 minuter
Mätta hela familjen med de här aptitretande kycklingvingarna. Du behöver ingen fritös, vingarna grillas knapriga i ugnen och serveras med en härligt klibbig ketchupglaze - en garanterad hit!
INGREDIENTS
METHOD
INGREDIENTS
1 kg kycklingvingar
1/2 tsk vitlökssalt
1 tsk torkad oregano
1 msk rökt paprika
50 g smält smör
4 msk Heinz Tomato Ketchup
1 msk honung
2 msk äppelcidervinäger
Mätta hela familjen med de här aptitretande kycklingvingarna. Du behöver ingen fritös, vingarna grillas knapriga i ugnen och serveras med en härligt klibbig ketchupglaze - en garanterad hit!
METHOD
1.
Blanda vitlökssalt, paprika och oregano och gnugga in i vingarna, blanda ordentligt så att du är säker på att de är helt täckta med kryddblandningen. Låt marinera i en timme.
2.
Värm ugnen till 180° (160°C varmluft). Sprid ut vingarna på en plåt täckt med bakplåtspapper och grilla i mitten av ugnen i 45 minuter. Öka temperaturen till 220° (200°C varmluft) och grilla ytterligare 5-10 minuter eller tills de är knapriga.
3.
Sjud ingredienserna för glasyren i en liten kastrull i 5 minuter tills glazen tjocknar något. Pensla generöst över de knapriga vingarna.
4.
Servera med hackad persilja och Heinz Tomato Ketchup som dip.