Heinz common images

Vanliga frågor

Vanliga frågor

Om du har en fråga om vårt Företag, en av våra produkter eller kring hur vi gör god och trevlig mat, hittar du informationen du är ute efter här…

Konsumentteamet på Heinz har svarat på några av de vanligaste frågorna vi får från dig och andra människor som köper våra produkter. Om du inte kan hitta svaret på din fråga nedan är du välkommen att Kontakta oss..

VAD BETYDER "57 SORTER" PÅ HEINZ ETIKETTER?
Medan han satt på ett tåg i New York City år 1896, såg vår grundare Henry J Heinz en skylt som gjorde reklam för skor i 21 stilar, vilket han tyckte var smart. Även om Heinz tillverkade mer än 60 produkter på den tiden, tyckte Henry att 57 var ett turnummer. Så han började använda vår slogan "57 sorter" i all sin reklam. Idag har Företaget mer än 5 700 produkter runt om i världen, men använder fortfarande det magiska antalet "57". Läs mer om Heinz och vår Historia.
HUR KAN JAG TA REDA PÅ VAR JAG KAN KÖPA MINA HEINZ-FAVORITER?
Eftersom vi är en favorit på många marknader, har de flesta matbutiker våra produkter på hyllorna. Om du upplever att Heinz-sortimentet är begränsat i din lokala butik, tala med vårt Konsumentteam angående hur du kan få din butik att ta in dina favoritprodukter från Heinz.
SLUTAR HEINZ NÅGONSIN ATT TILLVERKA VISSA PRODUKTER?
Från tid till annan, tar vi bort en produkt från vårt sortiment, oftast på grund av vi utvecklat ett nytt recept eller för att det var en produkt i begränsad upplaga. Vi ser alltid över våra produktsortiment, och uppdaterar och förbättrar kontinuerligt våra recept.
ANVÄNDER HEINZ GENETISKT MODIFIERADE INGREDIENSER I TILLVERKNINGEN AV SINA PRODUKTER?
Vi är fast beslutna att ta alla tänkbara steg för att se till att Heinz produkter förblir fria från ingredienser som härrör från genetiskt modifierade grödor. Om det finns potential för att genetiskt modifierat material ska förekomma eller när ingredienser kommer från soja eller majs, köper vi icke-GM och spårbara ingredienser från noggrant granskade leverantörer. Dessutom utförs oberoende tester.
VAD ÄR LYKOPEN?
Lykopen är det naturliga, röda pigment som ger tomater deras färg. Det finns bevis som tyder på att det också är en kraftfull antioxidant med potentiellt positiva fördelar för hälsan. Merparten av lykopenet i vår kost kommer från tomater. För att göra det lättare för din kropp att absorbera lykopen – ät kokta tomater.
VILKA KONSTGJORDA FÄRGER, SMAKER OCH KONSERVERINGSMEDEL ANVÄNDS I HEINZ PRODUKTER?
Så långt det är möjligt, använder vi inte konstgjorda färger, aromer eller konserveringsmedel i våra produkter. Titta alltid på etiketten för fullständig ingrediens- och näringsinformation.
ÄR DET SANT ATT DET FINNS MÄNGDER AV SALT I VISSA AV HEINZ PRODUKTER?
Heinz har reducerade och lättversioner av ett antal av våra mest populära produkter som, Tomato Ketchup och HP Sauce. Dessa recept innehåller inga konstgjorda sötningsmedel och minst 25% mindre salt än standardrecepten. Heinz har sedan länge bestämt sig för en progressiv saltreduktion och har aktiva partnerskap med saltupplysningskampanjer. Nyligen anmälde sig Heinz som ”Department of Health Responsibility Deal”-parter för en rad hälso- och välbefinnandeåtgärder, inklusive saltreduktion. Under de senaste åren har Heinz fortsatt att minska salthalterna i sina kärnprodukter, som en del av ett program som inleddes för mer än 25 år sedan. Samtidigt som Heinz Tomato Ketchup fortfarande erbjuder full smak har salthalten minskat med nästan 40 procent. Saltet i Heinz bönor har minskat med nästan 50% på 10 år och i Heinz Cream of Tomato Soup har den minskats med nästan 45% – i linje med förändringar i konsumenternas smak och utan att ge avkall på den smak som konsumenterna föredrar.
KAN TOMATKETCHUPFLASKOR ÅTERVINNAS?
Ja. Ja plasten i de plastflaskor vi använder för Heinz Tomato Ketchup är av en typ som kallas PET, som är helt återvinningsbar.
KAN HEINZ FÖRSE SKOLOR OCH HÖGSKOLOR MED FÖRETAGSINFORMATION FÖR PROJEKT?
Du hittar massor av företagsinformation på denna webbplats, inklusive en fullständig företagshistoria, varumärkesinformation och nyheter.
UNGEFÄR HUR MÅNGA BÖNOR FINNS DET I EN BURK?
Det finns cirka 465 bönor i en standard 415-gramsburk.
HUR MÅNGA BURKAR SOPPA TILLVERKAS VARJE MINUT AV VARJE TIMME, VARJE DAG, VARJE VECKA, VARJE MÅNAD, VARJE ÅR?
Cirka 1600 burkar.