Visste du att?

 

Vilken var H.J Heinz första produkt?

Även om Heinz tomatketchup är den mest kända Heinz produkten idag, var Henry. J Heinz allra första produkt pepparot på flaska från hans mammas recept när han grundade företaget år 1869. Heinz tomatketchup lanserades inte förens 7 år senare, år 1876.

 

Hur många flaskor Heinz tomatketchup säljs varje år, världen över?

Över 650 miljoner flaskor av Heinz tomatketchup säljs i över 140 länder varje år, med en årlig försäljning på över 1,5 biljoner dollar.

 

I vilken hastighet lämnar Heinz tomatketchup den ikoniska glasflaskan?

Ketchupen lämnar den ikoniska glasflaskan med en hastighet på 0,045km/h. Om den rinner snabbare än 0,045km/h kommer den inte godkännas för försäljning.

 

Vad står nummer 57 för på Heinz kända slogan, ”57 Varieties”?

År 1896 åkte Henry Heinz ett tåg i New York City när han plötsligt fick syn på en reklam som annonserade 21 olika stilar på skor som han tyckte var väldigt smart. Även om Heinz vid tillfället producerade mer än 60 produkter tyckte Henry att 57 var ett turnummer, så han började använda ”57 Varieties” i all hans marknadsföring. Idag har företaget mer än 5700 produkter runt om i världen, men fortsätter att använda det magiska numret 57.

 

På vilket sätt får du lättast ut Heinz tomatketchup från den ikoniska glasflaskan?

För att, med lite extra fart, få ut tomatketchupen ur den ikoniska flaskan, knacka bestämt på flaskhalsens ettikett, där 57 är markerat.