Shakshuka

Heinz common images
 Shakshuka
SERVERAR 4
FÖRBEREDELSEDAGS
15 minuter
TILLAGNINGSTID
25-30 minuter
Pigga upp din brunch med en läcker baked bean-shakshuka. Den här populära rätten från Mellanöstern innehåller en smakrik och kryddig tomatsås tillsammans med våra proteinrika Heinz Beanz och rinniga ägg - perfekt att dippa rostat flatbread i.
INGREDIENTS
METHOD
INGREDIENTS

1 msk olivolja

1 rödlök, skalad och tunt skivad

1 vitlöksklyfta, skalad och krossad

1 gul paprika, urkärnad och skivad

1 msk paprikapulver

1 burk cocktailtomater

1 415 g burk Heinz Baked Beanz

4 stora ägg från frigående hönor

1 tsk torkade chiliflingor

Liten nypa hackad persilja

Rostat flatbread till servering

Pigga upp din brunch med en läcker baked bean-shakshuka. Den här populära rätten från Mellanöstern innehåller en smakrik och kryddig tomatsås tillsammans med våra proteinrika Heinz Beanz och rinniga ägg - perfekt att dippa rostat flatbread i.
METHOD
1.
Häll oljan i en stor stekpanna och tillsätt lök och vitlök. Fräs tills det precis börjar mjukna, tillsätt sedan skivad paprika och paprikapulver. Fräs ytterligare 5 minuter.
2.
Häll i konserverade tomater och baked beans, blanda ordentligt och låt sjuda på medelvärme under 10 minuter. Rör om då och då.
3.
Gör fyra små fördjupningar i såsen med hjälp av baksidan av en sked. Kläck ett ägg i en kopp och släpp försiktigt ner ett ägg i varje fördjupning. Tillaga på mild värme i några minuter tills äggvitorna stelnat men äggulorna fortfarande är rinnande. Strö över persilja och chiliflingor.
4.
Servera med rostat flatbread.