Search recipes form

SÖK RECEPT

Search recipes form

SÖK RECEPT

Spenatfrittata

Ingredienser:

8 ägg

Salt och peppar

1 msk smör

3 vitlöksklyftor

100 g färsk bladspenat

1 knivsudd cayennepeppar

3/4 dl HP Sauce

Smör till formen

Ca 1 dl riven lagrad grevéost eller annan gratängost

Enkel sallad med fetaost och ett gott bröd

Olivolja till stekning

  • Portioner: 4 personer
  • Tid: 30min

Metod:

1. Knäck äggen i en bunke. Krydda med salt och peppar.

 

2. Låt spenaten bli mjuk i lite smör i en stekpanna tillsammans med hackad vitlök. Blanda sedan ner spenaten i äggen tillsammans med cayennepeppar och HP Sauce. Rör om med en gaffel och häll smeten ner i smord form.

 

3. Låt stå i ugnen på 200°C i ca 25 minuter. Ta ut formen och strö över osten. In i ugnen igen ca 5 minuter.

 

4. Servera med en enkel sallad och lite fetaost.

 

print