Search recipes form

SÖK RECEPT

Search recipes form

SÖK RECEPT

Risotto speciale

Ingredienser:

1 l hönsbuljong

1 msk smör

1 st stor gul lök

2 msk olivolja

5 dl arborioris

1 dl vitt vin

1/2 dl HP Sauce

1 stor vitlöksklyfta

1 dl svamp

1 dl riven Grana Padano

12 st minitomater

Olivolja till stekning

Salt och peppar

  • Portioner: 4 personer
  • Tid: 40min

Metod:

1. Förbered genom att koka upp en liter hönsbuljong. Ställ åt sidan. Häll sedan ner salt och peppar efter smak i buljongen.

 

2. Stek upp svampen i smör och låt stå vid sidan om.

 

3. Stek upp lök med oljan i en kastrull tills den är mjuk. Lägg i riset och rör om hela tiden tills riset börjar se en smula genomskinligt ut. Addera vinet och HP Sauce och låt koka in under omrörning. Ha i den pressade vitlöken. Häll i omgångar ner små doser av buljongen och låt koka in. Fortsätt tills all buljong är absorberad. Ständig omrörning krävs.

 

4. Efter ca 20 minuter adderar du svampen och osten och rör om tills osten är smält.

 

print