Search recipes form

SÖK RECEPT

Search recipes form

SÖK RECEPT

Potatisfrittata

Ingredienser:

1 röd paprika

400 g kokt potatis

1 gul lök

1/2 dl hackad färska örter (timjan,persilja)

1 msk smör till stekning

1 dl grädde eller vatten

6 ägg

75 g riven parmesanost

Salt och peppar

  • Portioner: 4 personer
  • Tid: 20min

Metod:

1. Dela potatisen, paprikan och löken i mindre bitar.

 

2. Vispa ihop ägg, grädde, kryddor och parmesanost i en bunke och krydda med salt och peppar.

 

3. Smält smöret i en stekpanna och fräs potatis, lök och paprika i pannan till de får lite färg. Stek på hög värme.

 

4. Häll på äggblandningen och fortsätt steka på hög värme under försiktig omrörning. När äggen börjar stelna kan man ställa in frittatan i ugnen på 150°C och eftersteka i ca 10 minuter.  Servera som en rätt på brunchbordet tillsammans med HP Sauce.

 

 

print