Ingredienser:
ca 300 g torr pasta ex. spagetti
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
olivolja
1 burk små hela tomater
1 dl Heinz Ketchup
3 kryddiga korvar ex. chortitzo
salt och grovmalen svartpeppar
1 msk torkad oregano
1 dl riven ost ex. parmesanost
ev. färsk oregano
- Portioner: 4 pers
- Tid: 35 minuter
Metod:
- Koka pastan mjuk i lättsaltat vatten.
- Spola pastan kall och ringla lite olivolja över.
- Hacka lök och vitlök fint och fräs lite lätt i olivolja i en kastrull som ska rymma pasta.
- Häll på burktomaterna och tillsätt Heinz Ketchup och buljong.
- Skär korven i slantar och stek gyllenbruna i en stekpanna.
- Lägg korvslantarna i tomatsåsen och låt småputtra ihop med tomatsåsen och torkad oregano ca 10-15 minuter.
- Smaka av såsen med salt och peppar.
- Låt pastan bli varm i såsen och servera med riven ost och kanske lite färsk oregano.