Search recipes form

SÖK RECEPT

Search recipes form

SÖK RECEPT

Lyxburgare

Ingredienser:

4 st hamburgerbröd

Heinz Tomato Ketchup

4 msk crème fraîche

Ca 12 små tomater i olika färger

1 gul lök

1 röd chilifrukt

5 dl blandad sallad

600 g nötfärs

1 dl crème fraîche

1 msk Dijonsenap

1 pkt bacon

Heinz Chili Sauce

Potatisklyftor

Saltgurka

Salt och peppar

Syltad lök:

1 röd lök

1/2 dl ättikssprit

1 dl socker

1 1/2 dl vatten

Dressing:

1 äggula

1 tsk Dijonsenap

1 vitlöksklyfta

1 dl rapsolja

2 msk crème fraîche

1-2 tsk HP sås

2 msk fint skuren gräslök

  • Portioner: 4
  • Tid: 40 Minuter

Metod:

1. Börja med den syltade löken. Koka upp ättiksprit med socker och vatten i en liten kastrull. Lägg i tunt skuren rödlök och låt koka med i ca 1 minut. Tag grytan från värmen.

 

2. Blanda äggulan till dressingen med senapen. tillsätt pressad vitlök och rör ner oljan droppvis. Blanda ner crème fraîche, HP-sås och gräslök.

 

3. Blanda färsen med crème fraîche, senap och chilisås. Krydda med salt och peppar och forma sedan till ffyra biffar.

 

4. Bred crème fraîche på bröden och fördela sedan sallad, tomatskivor och tunna skivor av lök och chili ovanpå. Ta bort kärnorna ur chilin. Grilla eller stek hamburgarna ca 3–4 minuter på var sida.

 

5. Lägg upp på bröden med bacon och lök på toppen. Servera med dressingen, saltgurka och ugnsbakade potatisar.

 

print