Search recipes form

SÖK RECEPT

Search recipes form

SÖK RECEPT

Kycklingklubbor med örtbakade potatishalvor

Ingredienser:

12 st kycklingben (drumsticks)

Glace:

L&P Worcestershire Sauce

Heinz Chili Sauce

2 tsk sambal oelek

1 pressad vitlöksklyfta

Salt och peppar

Örtbakade potatisar:

8-12 medelstora potatisar

Ca 5 dl riven lagrad Västerbottenost

2 dl hackad färska örter (basilika,persilja,timjan)

Salt och peppar

Garnering:

Citronklyftor

Persilja

  • Portioner: 4 personer
  • Tid: 35min

Metod:

1. Blanda ihop ingredienserna till glacen. Pensla sedan kycklingen och krydda med salt och peppar. Stek kycklingbenen i en stekpanna till de får lite färg och efterstek i ugnen på 200°C i ca 15 minuter. 

 

2. Tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Dela dem i halvor och lägg i en eldfast form med snittytan upp. Blanda ihop osten med örterna och krydda med lite malen svartpeppar. Fördela över potatishalvorna och ställ in i ugnen till osten får lite färg.

 

3. Servera med kycklingen, lite tomatketchup och extra L&P.

print