Search recipes form

SÖK RECEPT

Search recipes form

SÖK RECEPT

Kyckling Curry med Aprikos

Ingredienser:

70 g torkade aprikoser, hackade

125 ml kokosmjölk

1 msk jordnöts- eller solrosolja

4 skinn-och benfria kycklingbröst skurna i lagom stor

1 gul lök, sliced

3 msk hackad färsk koriander

2 pressade vitlöksklyftor

1 röd och grön paprika, hackade

1 tsk torkade timjan blad

2 tsk mild- eller mediumstark currypasta

50 ml äppeljuice 

1 msk äppelcidervinäger 

125 ml Heinz Tomato Ketchup Original

  • Portioner: 4 personer
  • Tid: 30min

Metod:

1. Värm upp oljan i en stor ”non-stick” panna på medelvärme. Tillsätt lök och paprika, stek i 5min. Rör i currypastan, timjan och kryddor.

2. Ta bort grönsakerna från pannan och ställ åt sidan. Öka värmen, stek kycklingen tills den fått en fin brun färg och tillsätt sedan grönsakerna.

3. Häll i äppeljuice, vinäger och addera vitlök. Rör i aprikoser, Heinz tomatketchup och kokosmjölk.

4. Låt sjuda i 5 minuter eller tills kycklingen är färdigkokt. Strö över koriander.

 

print