Search recipes form

SÖK RECEPT

Search recipes form

SÖK RECEPT

Hot sandwich med grönt

Ingredienser:

4 rejäla skivor surdegsbröd ex. levaine

2 dl Heinz Ketchup

ca 30 g färsk babyspenat

ca 20 blad färsk basilika

ca 5 cm purjolök

4 salladslökar

4-8 skivor lufttorkad skinka

2 dl riven gratängost

grovmalen svartpeppar

 Tomatsallad:

200 g små tomater, gärna olikfärgade

 1/2 gul lök

 2 tsk socker

 1 tsk vitvinsvinäger

 ca 1/2 dl hackad persilja

 salt och malen svartpeppar 

  • Portioner: 4 pers
  • Tid: 35 minuter

Metod:

  1. Börja med att skära tomaterna till salladen i mindre bitar och lägg i en skål och blanda försiktigt med hackad lök, socker, vinäger, salt och peppar.
  2. Strö hackad persilja över.
  3. Lägg ut brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Bred Heinz Ketchup över skivorna och fördela sedan bladspenat och fint skuren basilika ovanpå bröden.
  5. Toppa med tunt skuren purjolök och salladslök.
  6. Lägg skinkan på toppen och strö gratängost över.
  7. Baka i ugnen på 200°C i ca 10-15 minuter.
  8. Tag ut bröden och krydda med svartpeppar.
  9. Fördela tomatsalladen över de varma mackorna och servera genast.
print