Search recipes form

SÖK RECEPT

Search recipes form

SÖK RECEPT

Grillade kycklingspett med grönsaker

Ingredienser:

700 g kycklinglårfilé

3 gula lökar

2 tsk sambal oelek

2 msk rapsolja

1 lime

3 sötpotatisar

1 stjälk blekselleri

1 gul paprika

1 röd paprika

3 vitlöksklyftor

1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad

Heinz Chili Sauce

1 msk HP-sauce

1 kruka färsk koriander

2 msk limesaft

1 gul lök

Ca 1/2 dl rostade mandlar

Olja till stekning

Salt och peppar

2 tsk sambal oelek

1/2 dl japansk soja

  • Portioner: 4 personer
  • Tid: 30min

Metod:

1. Lägg grillspetten i vatten. Putsa bort fett och senor från kycklinglårfiléerna och trä spetten tillsammans med lök i klyftor.

 

2. Blanda sedan sambal med rapsolja och pensla kyckling och lök med blandningen. Krydda med salt och peppar. 

 

3. Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Skiva bleksellerin och skär paprikan i mindre bitar. Hacka vitlöken och skär löken tunt. 

 

4. Blanda ihop ingredienserna till såsen. (Heinz chilisauce, HP sauce, soja, chilifrukt, sambal oelek, limesaft) 

 

5. Grilla spetten på medelvärme ca 3-4 minuter på var sida. Stick in en klyfta lime i toppen och håll de varma.

 

6. Ställ en wokpanna (som du inte är så rädd om) på gallret. Häll i lite olja och stek sedan sötpotatisen till den får en fin färg. Krydda med salt och peppar.

 

7. Lägg i resten av grönsakerna och låt woka med i några minuter. Blanda ner hälften av såsen och strö hackad koriander och sötmandlar över. Servera till spetten med resten av såsen.

print