Search recipes form

SÖK RECEPT

Search recipes form

SÖK RECEPT

Grillad fisk med saffranssås

Ingredienser:

2 rödingar eller annan fisk som passar till att grillas. Fet fisk är bäst.

Saffranssås:

Aioli

100 g crème fraîche

Heinz Chili Sauce

1/2 g saffran

2 plommontomater

1/2 röd paprika

1 krm krossade fänkålsfrön

Kryddblandning:

1 citron

2 msk torkad oregano

2 msk torkad dragon

1/2 tsk torkad timjan

Salt och peppar

1 knippa färska örtkryddor ex. persilja, timjan, rosmarin, oregano, dragon

  • Portioner: 4 personer
  • Tid: 20min

Metod:

1. Blanda Aioli med crème fraîche och Heinz Chili Sauce. Rör ner saffranet.

 

2. Dela plommontomaterna i klyftor. Skär bort kärnhus och skinn med en vass kniv. Skär tomatkött och paprika i små tärningar och blanda ner i såsen tillsammans med fänkål.

 

3. Smaka av med salt och peppar och servera till fisken. Såsen kan även användas till grillat kött och som en krämig salladsdressing.

 

4. Snitta skinnet på fisken där den är som tjockast. Pressa en halv citron över samt inuti fisken.

 

5. Blanda de torra kryddorna och gnid in fisken med blandningen. Krydda sedan fisken med salt och peppar. Fördela de färska kryddorna inuti och ovanpå fisken.

 

6. Lägg en citronskiva ovanpå och kläm fast fisken i ett fiskhalster.

 

7. Grilla fisken i 5–7 minuter. Vänd på den några gånger så den inte bränns.

 

print