Search recipes form

SÖK RECEPT

Search recipes form

SÖK RECEPT

Fisk med pommes

Ingredienser:

500 g små delikatesspotatisar

1 gul lök

2 msk olivolja

1 msk rivet citronskal

salt och grovmalen svartpeppar

600 g fiskfilé ex. torsk

1 dl vetemjöl

1 ägg

1 dl ströbröd

ca 1 msk smör till stekning

salt och malen peppar

Sås:

2 dl Heinz Ketchup

1 msk majonnäs

1/2 dl crème fraîche

Tillbehör:

citronskivor

ev. färska timjankvistar 

  • Portioner: 4 pers
  • Tid: 35 minuter

Metod:

  1. Dela potatisen i halvor och lägg i en eldfast form tillsammans med lök i klyftor.
  2. Blanda med olivolja och citronskal.
  3. Krydda med salt och peppar och ställ in i ugnen på 225°C i ca 25 minuter.
  4. Lägg upp vetemjöl och ströbröd på flata tallrikar.
  5. Ägget i en skål. Tillsätt en matsked vatten till ägget och vispa ihop.
  6. Dela fisken i bitar och krydda med salt och peppar runt om.
  7. Vänd fisken först i vetemjöl sen i ägget och sist i ströbröd. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek fisken på medelvärme till den får en gyllene stekyta på bägge sidor.
  8. Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till fisken och potatisen. En citronskiva och ev. lite färsk timjan som tillbehör.
print