Search recipes form

SÖK RECEPT

Search recipes form

SÖK RECEPT

Lyxig lax på bröd med heta räkor

Ingredienser:

4 skivor gott ljust bröd

Smör till stekning

2 msk L&P Worcestershire sauce

30 g färsk spenat

2 vitlöksklyftor

Heinz Chili Sauce

1 gul lök

Rapsolja till stekning

150 g pillade räkor

1 tsk sambal oelek

Dressing:

1 dl crème fraîche

2 tsk skånsk senap

1/2 tsk HP-sås

Hackad persilja

1-2 tsk rivet citronskal

  • Portioner: 4 personer
  • Tid: 20min

Metod:

1. Börja med att blanda ihop dressingen.
 

2. Hetta sedan upp en rymlig stekpanna och rosta brödskivorna till de får färg på bägge sidor. Tag upp bröden och lägg i en klick smör.

 

3. Krydda och stek laxen ca 2-3 minuter på var sida. Bred dressingen på bröden och lägg laxen ovanpå. Häll ca 1 msk rapsolja i pannan och lägg i räkorna tillsammans med skivad lök, chilisås och sambal. Låt fräsa i någon minut.

 

4. Fös räkorna åt sidan i pannan och lägg i brödskivorna med laxen. Slå av värmen och fördela räkorna ovanpå laxen. Strö lite hackad persilja och citronskal över och servera direkt ur pannan.

 

 

print