Search recipes form

SÖK RECEPT

Search recipes form

SÖK RECEPT

Grillade lammkotletter med bönor och coleslaw

Ingredienser:

1 kg lammracks

Glace:

1 msk HP sås

1 tsk Dijonsenap

Heinz Chili Sauce

Bönor:

Heinz Baked Beans

1/2 gul lök

2 tsk vitvinsvinäger

1/2 dl hackad persilja

1 msk chilipulver

1 tsk rivet citronskal

Salt och peppar

Coleslaw:

1 msk dijonsenap

1 msk färsk hackad timjan

400 g tunt skuren vitkål

1 vitlöksklyfta

1 dl turkisk yoghurt

Salt och peppar

  • Portioner: 4 personer
  • Tid: 30min

Metod:

1. Börja med coleslaw. Lägg vitkålen i en bunke och blanda med ca 1/2 tsk salt och massera in i vitkålen. Ställ åt sidan.

 

2. Blanda ihop ingredienserna till glacen och pensla lammet med den. 

 

3. Värm bönorna i en kastrull tillsammans med finhackad gul lök, vinäger, chilipulver, citronskal och hackad persilja. Blanda ner senap, pressad vitlök, yoghurt och timjan i vitkålen. Krydda med lite malen svartpeppar. 


4. Grilla
lammracksen eller stek i stekpanna ca 2 minuter på var sida. Dela majsen i 4 cm-bitar och grilla samtidigt med lammen. Servera lammet med bönorna, coleslaw, majs och kanske en skysås.

 

 

print